Säilytätkö ruokaa muovirasioissa? - Lopeta heti!

Olen lähes koko elämäni ajan säilyttänyt ruokaani muovisissa rasioissa. Aivan tavallisissa marketeissa myytävissä ruuansäilytysastioissa, useimmiten läpinäkyvissä sellaisissa. Oli kyse sitten pastasta, jauhelihakastikkeesta, broilerista tai kalasta, olen aina säilönyt ylijäävän ruuan jääkaappiin muovirasiassa. Olen kiinnittänyt aina huomiota rasioihin syntyviin pieniin vaaleisiin täpliin, ja siihen kuinka ne eivät lähde kovin hyvin pesussakaan pois. Kesti kuitenkin vuosia, ennen kuin ymmärsin mistä oli kyse ja mitä asialle tuli tehdä.

Lopetin muovin käytön ruuansäilytyksessä vuodenvaihteen tienoilla. Oivalsin vasta hiljattain, että muovisiin rasioihin tosiaan jää pesun jäljiltä pesuainejäämiä. Puhumattakaan siitä, kuinka muovia siirtyy ruuan mukana näistä rasioista myös omaan kehoon. Muoviset rasiat ovat myöskin äärimmäisen hankalia puhdistaa. Tomaattikastike ja rasva sotkevat ne totaalisesti, eikä niitä kunnolla saa puhdistettua käsin tiskaamalla.

Siirryin käyttämään lasisia astioita muovin sijasta. Ainakin Ikea kauppaa suurta valikoimaa edullisia, monen muotoisia lasiastioita ja -purkkeja erilaisilla kansivaihtoehdoilla. Lasiset astiat eivät hilseile muovia, ne ovat helppo puhdistaa pelkällä vesipesulla ja ovat elinikäiset. Muoviset kipot menivät itsellä aina ennen vaihtoon vuoden-parin välein, mutta nämä uudet lasiset tulevat säilymään niin kauan kun vaan pidän ne kasassa.

Muovi ja sen mukana tulevat myrkyt, sekä pesuainejäämät voivat aiheuttaa koko elämäsi aikana hitaasti kehoon kertymällä kaikkea ikävää. Jokaisen terve järkikin varmaan sanoo, että mitään hyvää ne eivät ainakaan tee. Voin siis lämpimästi suositella jokaista mieluummin siirtymään lasisiin astioihin. Muovin käyttöä kun muutenkin olisi hyvä vähentää.